Follow Us

ANDA BOLEH BERKONGSI APA SAJA YANG ADA DIDALAM BLOG INI TANPA BATASAN DAN TANPA MEMINTA KEBENARAN DARI TUAN TANAH. KUNJUNGAN ANDA AMAT DIHARGAI. SILA DATANG LAGI...
Aku dilahirkan bukan untuk mempelajari atau menulis, bukan jua untuk memahami atau mendalami, bukan sekadar menerima atau memberi.Tetapi mempelajari, menulis, memahami, mendalami, menerima, memberi juga segala perilaku diri adalah untukku beribadah
save palestian

Sungai Mekong Banyak ikan gergasi

Sungai Mekong adalah sungai ke-10 terpanjang di dunia, ke-10 terbesar dari segi isipadu dan mengeluarkan 475 km padu air setiap tahun. Panjangnya 4880 km dan lembangan Sungai Mekong seluas 812,000 km persegi. Mengalir dari Dataran Tibet di utara mengalir melalui Yunnan di China, Myanmar, Thailand, Laos, Kemboja dan Vietnam. Semua negara kecuali China dan Myanmar menyertai Suruhanjaya Sungai Mekong.
Di kawasan ini berlaku perbezaan musim yang ketara dan perubahan aliran yang keterlaluan. Di sepanjang sungai ada jeram dan air terjun dan sangat sukar untuk dimudiki. Selain itu bilangan ikan yang luar biasa besar yang tinggal di Sungai Mekong adalah jauh lebih besar daripada mana-mana sungai didunia ini, ini telah disahkan oleh pegawai-pegawai World Wildlife Fun(WWF).



Share/Bookmark

Nemo33 - Kolam menyelam terdalam didunia

Nemo33 - kolam menyelam paling dalam didunia, direka oleh pakar selam dan jurutera awam Belgium iaitu John Beernaerts pada 2004 di Brussels. Kedalam kolam ini sedalam 33 meter, sebanyak 2.5 juta kalorine diguna kan didalam kolam ini dan airnya sentiasa suam dengan suhu air sekitar 33 darjah celsius(91'F). Kolam ini amat sesuai kepada mereka yang baru-baru menjinakkan diri dalam aktiviti scuba diving atau untuk meningkatkan kemahiran dalam scuba diving. Selain itu, kolam ini menjadi daya penarik kepada pelancong yang mengunjungi Brussels.


Share/Bookmark

Bagaimana Burger McDonalds diproses.

Post kali ini sambungan daripada post sebelum ini berkaitan dgn Mc D...(post sebelum ini)
Ok kali ini aku nk tunjuk mcm mana burger Mc D diproses...
Cara pembuatan daging yang bersih.... tapi ingt x semestinya bersih itu suci....
jom kita usha ckit...




Share/Bookmark

Ferrari Xezri Concept

Kereta concept yang diberi nama Xezri Ferrari oleh pereka dari Azerbaijan iaitu Samir Sadikhov. Kereta ini hanya kereta concept.jom tengok gambar kereta tersebut.

Share/Bookmark

Nampak macam aiskrim je...

Sila teka apakah benda bewarna pink ini?


Share/Bookmark

Gambar Photoshop Yang Kelakar

Gambar photoshop yang kelakar. Hanya kerana memek muka gambar ini menjadi lebih kelakar. Enjoy....


Share/Bookmark

Post-Post Menarik

2leep.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Created by myxxppxx

Popular Posts

..